Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У регіонах України відбулися інформаційні заходи з активістами

Протягом грудня 2021 року відбулася низка інформаційних зустрічей громадських активістів і правозахисників спільно із регіональними координаторами взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної ради з прав людини. Такі заходи вже відбулися в містах: Сєвєродонецьк, Торецьк, Миколаїв, Одеса, Чернігів.

Під час зустрічей учасники обговорили тенденції із безпекою громадянського суспільства в Україні, випадки тиску, погроз, пошкодження майна та перешкоджання діяльності, з якими стикаються активісти. Окрім того, дискутували про результати розслідування кримінальних проваджень за такими фактами, а також про проблемні питання взаємодії з правоохоронними органами.

Представники громадськості дізналися про способи самозахисту, поради з особистої безпеки правозахисників у разі нападу, під час проведення мирного зібрання, затримання та обшуку, також – про цифрову безпеку, надійний пароль та двофакторну аутентифікацію. Крім того, слухачам презентовано digital-інструменти, які допомагатимуть громадським активістам у питаннях безпеки, в тому числі – онлайн-додаток ”Твоя безпека” та чат-бот у Телеграмі “Activist’s advisor”.

За результатами зустрічей погоджено подальшу співпрацю між регіональними координаторами взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної ради з прав людини та громадськими активістами щодо захисту прав громадян.

Захід відбувся в рамках проєкту “Посилення захисту регіональних активістів”, що реалізовується Асоціацією УМДПЛ за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED).

MyCollages_3

Поділитися

Інші новини