Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У Рівному завершився дводенний тренінг з гендерної рівності і недискримінації під час працевлаштування

«Гендерна рівність і недискримінація під час працевлаштування» – такою була тема дводенного тренінгу 24-25 лютого 2015 р. для провідних спеціалістів обласного, міського та районних центрів зайнятості. Семінар проводився на базі обласного центру зайнятості спільно з РОГО «Комітет виборців України», в партнерстві з ГО «Чайка», що тривалий час професійно працює в напрямку попередження торгівлі людьми, гендерної рівності, недискримінації у різних сферах життя.

Виступ регіонального координатора стосувався повноважень та функцій Уповноваженого ВР України з прав людини та його представників щодо попередження та протидії дискримінації. Оскільки учасники тренінгу є вузькими спеціалістами у сфері працевлаштування, піднімались питання пов’язані з проявами дискримінації при працевлаштуванні, в процесі роботи та звільнення.

Загалом тренери розповідали учасникам про гендерні стереотипи та ознайомлювали учасників з питаннями забезпечення гендерної рівності в актах міжнародного та Європейського законодавства. Також учасники тренінгу робили гендерний аналіз українського законодавства. Крім того, на навчанні були представлені результати досліджень щодо дискримінації за ознакою статі на ринку праці.

3 2 5

Поділитися

Інші новини