Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У Вінниці обговорили необхідність змін в принципах роботи місцевої міліції

19 серпня в м. Вінниця відбулася зустріч керівника програми «Відкритість правоохоронної системи» (Асоціації УМДПЛ) Уляни Шадської з представниками  Асоціації ОСББ Вінничини та місцевих громадських організацій.

2

Метою зустрічі було обговорення перспектив впровадження принципів поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду (Community Policing) у Вінницькому регіоні, а також, пошук потенційних партнерів для роботи в цьому напрямку. З огляду на реформу міліції, яка швидкими темпами поширюється по всій країні, ця тема набуває все більшої актуальності та стає цікавою не лише для громадських активістів, але й для громадян в цілому.  Ключовими питаннями обговорення стали: проблеми і виклики, які можуть виникнути на шляху успішної імплементації цих принципів; існуючі механізми взаємодії міліції, місцевої влади та громади;  суспільне сприйняття місцевої міліції та потреби і вимоги щодо громадського порядку (проблеми та можливі шляхи їх вирішення у взаємодії та партнерстві міліції і населення).

1

Поліцейська діяльність, орієнтована на громаду, передбачає налагодження ефективного механізму взаємодії з суспільством. На думку представників Асоціації УМДПЛ, одним з таких механізмів зв’язків з громадськістю має стати “Електронний кабінет дільничного інспектора”.Реформування служби дільничних інспекторів може стати важливим кроком у побудові партнерства і взаємодії між поліцією і населенням за місцем проживання, дозволить покращити якість культури спілкування, налагодити належну комунікацію, доступ до інформації та довіру до роботи поліції.

Уляна Шадська презентувала концепцію «Електронного кабінету дільничного інспектора» та наголосила на необхідності розробки та імплементації цього інструменту в роботу дільничних інспекторів. Ця ідея була підтримана усіма сторонами, а зустріч закінчилась домовленістю подальшої співпраці.

Джерело: Відкритість правоохоронної системи

Поділитися

Інші новини