Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Учнів Миколаївсьогоко колегіуму поінформували щодо своїх прав у спілкуванні з міліцією

19 грудня 2014 року регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Синьов Олександр Володимирович провів майстер-клас “Ти і міліція” учням 11-го класу Миколаївського муніципального колегіума імені В.Д.Чайки. Під час зустрічі обговорювалися питання відносин з міліцією, а саме: яким чином слід спілкуватися з міліонером, які правові гарантії починають реалізовуватися, коли людина підпадає під вплив працівника міліції тощо.

Syn_3

Окрім того, було розглянуто різноманітні життєві ситуації та визначалися оптимальні моделі поведінки у відносинах з міліцією.

Під час зустрічі учням було роздано брошури з правовими порадами: “Адвокат в кишені”, “Розмовник для рівноправного діалогу з посадовцем Державної міграційної служби” та “10 порад водієві”. Також регіональний координатор ознайомив учнів із мобільним додатком “Міліція під контролем”, розробленого Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів.

Syn_2

Майстер-клас “Ти і міліція” проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини