Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

УМДПЛ поділилась знаннями з молоддю щодо взаємодії з міліцією в Києві

IMG_0635Молодь досить часто бере участь в проведенні, а інколи й в організації масових заходів. Право мирно збиратись, закріплене в Конституції, на практиці частенько потрібно відстоювати. При організації та проведенні громадських акцій, пікетів, мітингів не можна обійтись без спілкування з працівниками міліції, адже саме на них покладено охорону  громадського порядку під час проведення таких заходів.

Те, як правильно спілкуватись з міліцією під час акції, як не піддаватись на провокації та що робити в критичних ситуаціях – обговорювали під час тренінгу “Взаємодію з міліцією” з Сергієм Перникозою, програмним асистентом Асоціації. Організаторами тренінгу виступила ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» в рамках проекту “Школа Політичної Освіти”, що відбулась в м. Києві 26 квітня.

Слід відзначити, що з року в рік збільшується відсоток людей, які вважають, що будь-хто має право фіксувати діяльність міліції на відеокамеру. Також молодь активно цікавиться посвідченнями правоохоронців і досить стримано веде з ними дискусію. Натомість, деякі прогалини в знанні законодавства та поведінки в екстремальних ситуаціях в учасників тренінгу таки були. Але їх успішно закрили практичними завданнями та подальшим аналізом їх виконання.

В результаті тренінгу було досягнуто головне завдання: молодь почала сприймати міліціонерів, не як загрозу, а як сервісну службу, діяльність якої спрямована на допомогу в безпечному проведенні масових заходів.

Поділитися

Інші новини