Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В Черкасах співробітники міліції ознайомилися з правовими засадами діяльності національного превентивного механізму

Регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області, член Асоціації УМДПЛ Володимир Батчаєв провів заняття з особовим складом Придніпровського РВ УМВС України в Черкаській області на тему «Національний превентивний механізм, як один з інструментів громадського контролю за дотриманням прав людини».

Під час заняття, співробітники міліції отримали вичерпну інформацію про історію та мету створення національного превентивного механізму в Україні, правові засади його діяльності, роль громадськості у налагодженні об’єктивного та ефективного контролю за дотриманням прав людини у правоохоронних органах.

Окремим питанням були розглянуті повноваження членів моніторингових груп, зокрема право фіксувати отримувану інформацію за допомогою технічних засобів, ознайомлюватися зі змістом службової документації та проводити інтерв’ювання осіб, які утримуються у місцях несвободи.

Правоохоронці також були ознайомлені з типовими недоліками, які виявлялися громадськими візитерами у 2013-2014 роках під час відвідувань ізоляторів тимчасового тримання та райвідділів міліції як в Черкаській області, так і в цілому по Україні.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Поділитися

Інші новини