Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В «Клубі Довіри» підліткам розповіли про їх права при спілкуванні з міліцією

1381303792За підтримки Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту, Управління у справах сім’ї та молоді Харківського міськвиконкому, 2 жовтня 2013 року у Харківському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Довіра» відбувся черговий груповий захід для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, в рамках «Клубу Довіри».

Погода за вікном була похмурою, та в Центрі «Довіра» було тепло і затишно.

Учасниками заходу виступили учні Центру професійно-технічної освіти №1, Центру професійно-технічної освіти №2, Харківського професійного будівельного ліцею, Харківського професійного ліцею машинобудування з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Тема першої, в цьому навчальному році, зустрічі була присвячена правовим питанням, з якими стикається у своєму житті кожен сирота. Учасники зустрічі мали змогу прослухати пізнавальну лекцію, задати свої питання юристу та отримати кваліфіковану відповідь спеціаліста.

Корисною і дуже цікавою для юнаків виявилась юридична бесіда з Юрієм Чумаком – представником Асоціації українських моніторів дотримання прав людини (Асоціації УМДПЛ), керівником громадської організації «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА». Юрій розповів учасникам про ключові моменти, які корисно знати під час спілкування з представниками правоохоронних органів.

У другій частині заходу хлопці та дівчата мали змогу познайомитися з представником громадської організації «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв» Ігорем Кофманом. У конференц-залі ХМЦСССДМ «Довіра» в рамках «Клубу Довіри» були продемонстровані короткометражні відео з міжнародного фестивалю «Docudays UA» – «Раби» та «Мандрівка на Мадагаскар». Враховуючи той факт, що дані анімаційні фільми мають обмежену кількість трансляцій, їх показ в ХМЦСССДМ «Довіра» має велику цінність.

Харківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Довіра» висловлює щиру подяку представникам неурядових громадських організацій за проведену юридичну бесіду, продемонстровані візуальні матеріали та надані інформаційні буклети.

На календарі жовтень, попереду багрова осінь і зимові свята. Нас чекають нові, цікаві та змістовні зустрічі в рамках «Клубу Довіри».

Шелепаєва О. С.
керівник сектору «Робота з прийомними сім’ями, ДБСТ, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та особами з їх числа, випускниками ПТНЗ» Харківського міського ЦСССДМ «Довіра»

Поділитися

Інші новини