Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В рамках всеукраїнського тижня права до ГУМВС на Харківщині завітав представник Асоціації УМДПЛ

567Згідно з наказом МВС України та з нагоди проголошення Декларації прав людини правозахисниками, наразі в усіх регіонах держави проводяться бесіди з питань реалізації прав людини в діяльності правоохоронних та судових органів.

На зустріч з правоохоронцями Харківщини до Головного управління МВС України в Харківській області прибув очільник Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ, голова громадської організації «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА», член громадської ради при ГУМВС Юрій Чумак. В заході також взяв участь радник начальника Главку Олександр Сирота.

– 10 грудня відзначається Міжнародний день прав людини. В цей день у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод всіх людей. На її основі були створені усі інші міжнародні документи, котрі покликані захищати ці права, – зазначив Юрій Чумак.

Після невеличкого екскурсу в історію голова громадської організації представив увазі присутніх два фільми, які демонструвалися на кінопоказах Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA: “Лізо, йди додому!”, присвячений проблематиці насильства в сім’ї, та “Південний кордон”, що оповідає про діяльність волонтерів, які допомагають українським військовим.5678

Також Юрій Чумак презентував ГУМВС книги на правову тематику, видані громадськими організаціями “Харківська правозахисна група”, “Харківський інститут соціальних досліджень”, “Асоціація українських моніторів дотримання прав людини”.

Джерело: mvs.gov.ua

Поділитися

Інші новини