Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Важливі зміни в організації

Сьогодні, 14 жовтня 2023 року, Асоціації УМДПЛ виповнилося 13 років! Весь цей час організація вела активну діяльність у сфері моніторингу дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, має багато практичних напрацювань та чудових результатів, якими пишаємося!

Водночас, ми переосмислили свою діяльність та розуміємо назрілу необхідність до еволюційних змін.

Команда Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) провела ребрендинг, в ході якого прийнято рішення змінити назву та візуальні компоненти організації. Надалі всі продукти та діяльність Асоціації реалізовуватиметься під новим брендом Правозахисна асоціація “ФРІРАЙТС”, скорочена назва ФРІРАЙТС, англійською Human Rigts Association FREERIGHTS, скорочено FREERIGHTS. В назву увійшли складові двох англійських слів “freedoms” – свободи і “rights” – права. Це ті головні цінності, на захист яких і створюються правозахисні організації. Також в повній назві ми вирішили зберегти слово Асоціація, як частинку нашої історії. 

Нашими основними напрямками діяльності залишаються кримінальна юстиція і органи правопорядку (моніторинг, громадські розслідування, захист активістів), а також виклики сучасного світу – цифрові права (захист персональних даних, права людини та технології). І звичайно, з моменту початку війни наша окрема увага зосереджена також на участі в зборі, упорядкуванні та досліджені воєнних злочинів, вчинених російськими окупантами проти України. Цю важливу для нас роботу ми продовжуватимо до моменту притягнення до відповідальності всіх воєнних злочинців. 


Оновлення організації відбуватиметься поступово і тому певний час нова та стара назви існуватимуть паралельно, та згодом зміни будуть інтегровані на всі платформи та проєкти.

 

Ми вдячні кожному і кожній, хто слідкував та долучався до діяльності УМДПЛ і просимо підтримати нас як FREERIGHTS!

Нас наповнює енергією та позитивними емоціями рух вперед та розвиток нашої організації! 

Поділитися

Інші новини