Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Відбулася зустріч, спрямована на зосередження зусиль в напрямку дотримання інформаційних прав людини в діяльності правоохоронних органів

IMG_4083-e1429165147391У межах програми «Відкритість правоохоронної системи» ми продовжуємо порушувати питання покращення реалізації права доступу до публічної інформації у діяльності правоохоронних органів.

У зв’язку з цим, 9 квітня 2015 року в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулася робоча зустріч, в якій брали участь: Представник Уповноваженого з прав людини Ірина Кушнір, представники Програми розвитку ООН в Україні Юлія Щербініна та Олена Кривко, а також представники Асоціації УМДПЛ.

Провідною метою зустрічі було обговорення максимально ефективного зосередження загальних зусиль у сприянні дотриманню інформаційних прав людини в діяльності правоохоронних органів України.

IMG_4053Отже, за підтримки програми «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства», що реалізується ПРООН, ми розпочинаємо імплементацію проекту у взаємодії з Уповноваженим ВРУ з прав людини.

Наша співпраця передбачає комплекс заходів, спрямованих на виявлення порушень прав людини у зазначеній сфері, зокрема, шляхом здійснення спільних моніторингових візитів до територіальних підрозділів у областях України. Крім того, учасники проекту ставлять за мету розробку та організацію навчальних програм із підвищення кваліфікації працівників міліції й навчання та підготовку громадських активістів (журналістів). Останні зможуть приєднатися до ініціативи громадського контролю у взаємодії з працівниками Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо забезпечення права доступу до інформації у діяльності МВС України. Передбачається, що вже за три місяці ми отримаємо перші результати наших спільних напрацювань.IMG_4086

Вважаємо, що поставлені перед нами завдання сприятимуть вдосконаленню системи забезпечення прав доступу до публічної інформації у діяльності органів внутрішніх справ України.

Ми переконані, що якісне та ефективне забезпечення права на доступ до публічної інформації сприятиме прозорості та відкритості діяльності правоохоронних органів, а це стане попереджувальним фактором розвитку корупції та інших негативних явищ, що є основними чинниками системних порушень прав людини.

Джерело: Відкритість правоохоронної системи

Поділитися

Інші новини