Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Відбулось засідання Громадської ради при Державній пенітенціарній службі України

У приміщенні апарату Служби 29 березня 2016 року відбулося засідання Громадської ради при Державній пенітенціарній службі України.

IMG_0003До заходу долучились представники громадських організацій, які увійшли до складу громадської ради при ДПтС України, та представники Служби. На запрошення голови Громадської ради Алли Мукшименко участь у заході взяв і експерт Асоціації УМДПЛ Олександр Федорук.

Під час робочої зустрічі обговорювались різні питання, зокрема можливість надання фінансової допомоги засудженим жінкам у зв’язку з вагітністю і пологами, ймовірність створення робочої групи з медичних питань при громадській раді при ДПтС України. Піднімались питання щодо реформування Державної кримінально-виконавчої служби України, а також надходження чисельних звернень засуджених, що утримуються у Чорноморській виправній колонії № 74, до Голови громадської ради при ДПтС України.

IMG_0007За результатами роботи засідання шляхом відкритого голосування було прийнято рішення направити листа до Кабінету Міністрів України з рекомендаціями упорядкування порядку виплат засудженим жінкам у зв’язку з вагітністю та пологами, а також підтримано пропозиції щодо створення при громадській раді окремої робочої групи з медичних питань.

Окремо обговорювалися питання про діяльність членів громадської ради та реформування Державної пенітенціарної служби України. За підтримки керівництва Служби громадська рада визначила кандидатури її членів, які мають забезпечити представництво на службових оперативних нарадах керівництва Державної пенітенціарної служби України.

Поділитися

Інші новини