Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Відеонагляд на Сумщині: експертний візит до Тростянця

 

30 липня в рамках дослідження використання систем відеоспостереження для охорони громадського порядку фахівці Асоціації відвідали Тростянець Сумської області. Під час візиту експерт Михайло Каменєв та аналітик Степан Золотар зустрілись з представниками та представницями міської ради, Тростянецького відділення поліції та Центру громадської безпеки Громадського формування “Сила і Честь”.

IMG_20190729_175912_245
Аналітик Асоціації УМДПЛ Степан Золотар, інспектор сектору превенції Тростянецького ВП Охтирського ВП ГУНП в Сумській області Тетяна Тараненко, керівник Центру громадської безпеки громадського формування “Сила і Честь” Анатолій Касьянов, експерт Асоціації УМДПЛ Михайло Каменєв, начальник відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва Тростянецької міської ради Тетяна Жогло

Більшість камер у Тростянці було встановлено у 2017 році за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. В рамках реалізації відповідного проєкту на базі громадського формування “Сила і Честь” було створено Центр громадської безпеки. З того часу і донині управління системою відеоспостереження в місті сконцентровано у цьому Центрі.

“Тростянець є прикладом нетипової організації роботи системи відеоспостереження, адже вона забезпечується силами громадського формування, у якому і зосереджене все обладнання, а також зберігаються дані. Це свідчить про високий рівень довіри та взаємодії місцевої влади, поліції та громади, але при такій організації роботи системи відеоспостереження є і певні ризики”, — зазначає аналітик Степан Золотар.

Досвід Тростянця є цікавим в рамках дослідження, тому він буде ґрунтовно проаналізований, як одна з можливих схем організації системи відеоспостереження в малих містах.

IMG_20190730_104659_560
Експерт Асоціації УМДПЛ Михайло Каменєв, начальник відділу інформаційно-технічного забезпечення Тростянецької міської ради Ігор Куц, аналітик Асоціації УМДПЛ Степан Золотар

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проєкту «Напрацювання нормативно-правових актів для використання систем відеоспостереження для охорони громадського порядку». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження».

 

Поділитися

Інші новини