Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Вінницька молодь переглянула мультиплікаційний серіал “Школа виживання для підлітків”


Нафото 6_ш
анімаційний серіал “Школа виживання для підлітків” вже побачив світ та вирушив Україною виконувати свою місію – у цікавій та доступній формі здійснювати правове виховання молоді. Його вже переглянуло понад 300 підлітків Вінниці!

Протягом 12, 13, 14 та 15 березня 2024 року Регіональний координатор Уповноваженого по зв’язкам з громадськістю у Вінницькій області Наталія Гурковська провела серію просвітницьких заходів для 323 підлітків навчальних закладів міста Вінниці.

фото 6
Вони переглянули мультиплікаційний серіал «Школа виживання для підлітків», мета якого – привернути увагу молоді до необхідності бути толерантним, підвищувати рівень правової обізнаності, розвивати навички вирішення кризових ситуацій без застосування насильства або його мінімізації у випадку самооборони, а також  – прищепити неповнолітнім усвідомлення невідворотності покарання за порушення закону.

 

фото 5 від 14.03.2024Глядачами стали учні 10 та 11 класів Вінницьких ліцеїв №9, №27, №29, а також студенти 1 та 2 курсів Вінницького навчально-наукового інституту економіки Західноукраїнського національного університету.

Під час перегляду виникали додаткові запитання, відповіді на які підлітки отримували після кожної проглянутої серії.

 

 

фото 4Доведення до неповнолітніх правової інформації за допомогою візуальної продукції є не тільки більш прогресивним і креативним методом навчання та впливу на їх свідомість, а й дозволяє значно збільшити кількість споживачів такої інформації за рахунок можливості її розповсюдження з використанням інтернет-ресурсів та телебачення. Тому дані візуальні продукти мають довгострокову перспективу для використання в сфері просвітництва молоді.

Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обовʼязково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поділитися

Інші новини