Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Волинські школярі теж вчаться контролювати міліцію

136963841330 учнів Луцького Технологічного ліцею 21 травня відвідали лекцію з протидії міліцейському свавіллю, яка проводилася представником Асоціації УМДПЛ у Волинській області Антоном Цісаруком.

Використана для проведення лекції виховна година, пройшла в жвавій дискусії. Учнів найбільше зацікавили поради щодо спілкування з працівниками міліції, перелік законних підстав для зупинки громадянина працівниками міліції, підстави для перевірки міліціонером наших документів. Разом з лектором учні розглянули поширені порушення з боку працівників міліції під час складання протоколу про адміністративне порушення, доставляння у відділок міліції й у низці інших ситуацій, а також отримали практичні поради з оскарження незаконних дій працівників правоохоронних органів.

Озброєні новими знаннями та інформаційними матеріалами, волинські старшокласники висловили наміри на практиці давати відсіч незаконним дія міліціонерів та допомогти своїм друзям не стати жертвою свавіллю з боку не зовсім порядних правоохоронців.

Лекція була проведена в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта

.

Поділитися

Інші новини