Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В'ячеслав Свірець провів лекції на тему протидії насилля в сім'ї

6 лютого 2015 року в Рівному регіональний координатор із зв’язків з громадськістю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області Вячеслав Свірець та представник Рівненського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Іллюк провели лекції на тему «Як запобігти насиллю в сім’ї та як діяти жертвам насилля». Заходи відбувалися в Рівненському державному медичному коледжі та обласній бібліотеці для молоді.

DSCF4923

Так, під час лекцій студенти переглядали документальний фільм «Жінки, яких б’ють». У цій стрічці як звичайні жінки, так і відомі діячки – Таїсія Повалій, Ольга Богомолець, Ольга Герасим’юк – розповідають свої історії про акти насильства в їхніх родинах, які вони пережили. Стрічка справила неабияке враження на молодь. І після її перегляду на запитання, чи буде він терпіти таке явище в своїй сім’ї, кожен твердо відповідав – ні.

Після перегляду фільму Вячеслав Свірець розповів студентам про те, які є види сімейного насилля, як протидіяти такому ганебному явищу і не стати його жертвою.

DSCF4953

У свою чергу Сергій Іллюк говорив про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, котрі порівняно нещодавно запрацювали по всій Україні. Зокрема, про те, що будь-яка людина наразі може безоплатно отримати кваліфіковану юридичну допомогу досвідчених адвокатів у кримінальних справах. А з липня 2015 року – в цивільних та адміністративних. Для цього в Рівному потрібно звернутися за адресою: вул. Драгоманова, 7 (приміщення міської поліклініки №2).

Лекції проводилися в рамках проекту «Посилення правових можливостей гендерно-дискримінованих груп», який реалізовує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги. Він націлений на подолання дискримінації при влаштуванні на роботу, в розмірі оплати праці, подолання насильства в сім’ї та наданню безоплатної правової допомоги з цих питань.

В рамках проекту в 4 містах України громадянам, у яких виникають питання правового характеру, пов’язані з проявом дискримінації щодо гендерної належності, юристи надають якісну правову допомогу.

Поділитися

Інші новини