Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Випускникам херсонської школи-інтернату розповіли про їх права при спілкуванні з міліцією

1387867977

За ініціативи регіонального координатора Уповноваженого з прав людини в Херсонські області Наталії Козаренко 18 грудня в Херсонському навчально – виховному комплексі ім. Т. Шевченка відбувся семінар для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які навчаються в КЗ НВК.

Зустріч, тема якої «Ти і міліція: як діяти, щоб не стати жертвою міліцейського свавілля». була присвячена правовим питанням, з якими може стикнутися у своєму житті кожен. Саме тому дуже важливо, щоб якомога більша кількість людей отримали знання, які допоможуть уникнути конфліктів та небезпек. Адже завжди легше попередити порушення своїх прав, аніж потім боротись із його наслідками. Учасники зустрічі мали змогу прослухати пізнавальну лекцію, задати свої питання юристу та отримати кваліфіковану відповідь спеціаліста.

Під час семінару були розглянуті найбільш поширені конфліктні ситуації, які виникають при спілкуванні з міліцією, порядок оскарження незаконних дій правоохоронців та засоби відновлення права.

По закінченню семінару, учні виступили з пропозицією зробити лекції з представниками громадських організацій Херсона регулярними, розширити тематику.

Поділитися

Інші новини