Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Як проводити опитування дітей — жертв насильства, вчили міліціонерів Рівненщини та працівників центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді

Упродовж 14 – 15 травня працівники кримінальної міліції у справах дітей та слідчі УМВС України в Рівненській області підвищували свій фаховий рівень у рамках всеукраїнського проекту “Зміцнення та захист прав дітей в Україні”, що реалізується за підтримки Ради Європи.  Тренінг з питань опитування дітей, що стали жертвами або свідками насильства, а також вчинили насильство, представники проекту провели для правоохоронців у залі колегії обласного управління міліції.

13 травня аналогічний тренінг було проведено для працівників центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Рівненської області.

Програма тренінгу передбачала розгляд питань, що стосуються поняття прав дитини  в контексті міжнародного та європейського законодавства, прав дитини в національному законодавстві, вікових та індивідуальних особливостей дітей різного віку.

Під час роботу в групах обговорювались вплив насильства на розвиток дитини, форми та види жорстокого поводження з дітьми, індикатори прихованих форм сімейного насильства щодо дітей, технологія проведення опитування, відпрацювання навичок проведення опитування. Така форма спілкування дала можливість учасникам тренінгу поділитися власними думками та обмінятися досвідом.

Після завершення навчання учасники отримали сертифікати та подякували тренерам: правозахиснику, представнику ГО «Чайка» Тетяні Мельник та регіональному координатору зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховної ради України з прав людини, представнику Асоціації УМДПЛ в рівному В’ячеславу Свірцю за отриманні знання та приємні враження.

123 163

123 161123 169123 167123 168

Поділитися

Інші новини