Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Як захиститись від незаконних дій міліції – навчання від Асоціації УМДПЛ

1366037566Асоціація УМДПЛ від початку весни систематично проводить відкриті просвітницькі заходи для молоді та інших цільових аудиторій в різних регіонах України. Короткі лекції та майстер-класи покликані навчити учасників убезпечити себе від незаконних дій правоохоронців. Експерти Асоціації УМДПЛ та представники партнерських організацій під час навчань розглядають найбільш поширені конфліктні ситуації, які виникають при спілкуванні з міліцією, радять, як уникнути негативних наслідків та проблем, а також пояснюють, яким чином оскаржити дії правоохоронців та відновити порушені права.

Такі просвітницькі заходи вже відбулись в десяти областях країни за підтримки багатьох ініціатив та організацій, зокрема Правозахисного центру «Поступ», Фундації регіональних ініціатив, Тернопільської правозахисної групи, Центру правових та політичних досліджень «ДУМА» та інших. Усі учасники навчань отримують інформаційні матеріали із порадами, як діяти в різних ситуаціях, пов’язаних із спілкуванням з міліцією. Інформацію про вже проведені заходи ви можете знайти на сайті Асоціації (http://umdpl.info/).

Проводячи такі навчання, ми переконались, що питання, пов’язані зі спілкуванням з правоохоронцями, цікавлять велику кількість людей – студентів, зокрема студентів-іноземців, школярів та вчителів, дітей сиріт та їхніх вихователів, громадських активістів та журналістів, адвокатів та багатьох інших.

Тому ми пропонуємо вам долучитись до нашої просвітницької кампанії!

Якщо у вас, ваших колег, партнерів чи цільової аудиторії, з якою ви працюєте, є потреба в отриманні знань про спілкування з міліцією – ви можете організувати подібний просвітницький захід у себе в місті чи для своєї організації та запросити експертів Асоціації УМДПЛ чи партнерських організацій для його проведення.

Для цього потрібно зв’язатись із нами за електронною адресою umdpl.association@gmail.com щоб домовитись про деталі організації заходів.

Асоціація УМДПЛ самостійно покриває витрати на проїзд та перебування експертів у вашому місті, якщо там немає регіонального представника чи організації-партнера. Участь в усіх освітніх заходах безкоштовна.

Потенційною жертвою незаконних дій правоохоронців може стати кожен, тому ми маємо намір спільними зусиллями озброїти якомога більшу кількість людей знаннями, які допоможуть уникнути конфліктів та небезпек. Адже завжди легше попередити порушення своїх прав, аніж потім боротись із його наслідками.

За додатковою інформацією звертайтесь:

Марина Цапок, програмний менеджер Асоціації УМДПЛ

+380 97 96 173 46

marishka.ts@gmail.com

З повагою,

Команда Асоціації УМДПЛ

Поділитися

Інші новини