Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Які наші плани на 2024 рік?

Нещодавно ми презентували “Чорний реєстр” – книгу пам’яті, яка збереже інформацію про масштаб злодіянь проти цивільного населення на окупованих територіях. На цьому наша робота по фіксації фактів позасудових страт, катувань та жорстокого поводження, що вчинялись проти мирного населення, не закінчується, а продовжується та навіть доповнюється.

В рамках нового проєкту ми плануємо також зібрати та упорядкувати наявні в Інтернеті численні аудіозаписи з перехопленням телефонних розмов російських солдатів, виділити з них епізоди з розповідями про порушення законів та звичаїв війни, систематизувати та зберегти зібрану інформацію на окремих носіях, у тому числі перенести їх на текстовий формат.
Надалі ці матеріали будуть передані в національні та міжнародні структури, які займаються документуванням та розслідуваннями воєнних злочинів.

Інший напрям, який розвивала наша організація протягом року – захист персональних даних. Продовжимо актуалізувати цю тему – плануємо підготувати команду, яка надалі проведе широку просвітницьку кампанію на регіональному рівні щодо важливості та необхідності захисту персональних даних органами влади.

Для реалізації завдань по першому та другому напряму ми розраховуємо залучити мережу регіональних активістів та правозахисників, провівши для них два базових тренінги.

Щойно ми привідкрили завісу лише частини наших планів, які будуть реалізовані за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Слідкуйте за нашими новинами, анонсами, підписуйтеся на сторінку у Фейсбуці, щоб знати більше!

__

Дана публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини (helsinki.org.ua). Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди USAID, Уряду США або УГСПЛ. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно її автори. У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.



Поділитися

Інші новини