Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Юні будівельники з Волині дізналися, що не всі вимоги та дії міліціонерів є законними…

1369888404Юні будівельники з Волині дізналися, що не всі вимоги та дії міліціонерів є законними і кожен з випадків перевищення влади правоохоронцями не повинен залишатися без уваги з боку громадськості та належної оцінки з боку міліцейського керівництва та прокуратури. Саме про це зі студентами Луцького вищого професійно технічного училища будівництва та архітектури говорив представник Асоціації УМДПЛ у Волинській області Антон Цісарук під час лекції, яка відбулася 23 травня.

З початку майбутні будівельники сумували – були впевнені, що їх чекає ще одна нудна виховна година. Але вже за п’ять хвилин, зрозумівши, що мова йде про проблеми, які торкаються всіх без виключення майже кожен день, активно включились в роботу, наводили багато прикладів міліцейських зловживань з власного життя та розповідей друзів, ставили багато практичних запитань. Під час лекції були розглянуті приклади найпоширеніших порушень прав громадян з боку правоохоронців під час зупинки на вулиці, встановлення особи громадянина, складання адміністративного протоколу, огляду особистих речей, доставляння у відділок міліції та утримання у ньому.

Лектор дав молодим людям прості поради, як діяти у випадках коли міліціонери порушують наші права, і як ефективно оскаржити незаконні дії правоохоронців, які вже відбулися.

Лекція була проведена в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини