Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

За допомогою регіонального координатора Уповноваженого ВРУ з прав людини відновлено право пенсіонера на своєчасне отримання закордонного паспорта

1385101894До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини звернувся пенсіонер, який повідомив, що співробітники Управління ДМС України в Черкаській області не видають йому паспорт для виїзду за кордон у передбачений законодавством 10-денний термін, не зважаючи на те, що він заплатив за оформлення цього документу у достроковому порядку. Чоловік наголошував, що через відсутність паспорта він не може виїхати за кордон на лікування.

Регіональним координатором Уповноваженого в Черкаській області, членом Асоціації УМДПЛ Володимиром Батчаєвим була проведена перевірка викладених у зверненні фактів, під час якої встановлено, що паспорт для виїзду за кордон не був своєчасно виданий не  через неузгодженість між собою відомчих директивних актів Державної міграційної служби та Міністерства внутрішніх справ в частині встановлення термінів оформлення довідки про несудимість особам, які звернулись у міграційну службу з клопотанням про видачу закордонного паспорта.

В результаті втручання регіонального координатора, чоловік отримав необхідний для проведення лікування паспортний документ. Разом з тим, проблема існування протитріч у нормативних актах МВС та ДМС потребує невідкладного вирішення, оскільки призводить до порушень прав громадян, як одержувачів адміністративних послуг міграційної служби.

Поділитися

Інші новини