Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Захід на тему захисту персональних даних для посадовців Хмельницького

29 травня 2024 року у місті Хмельницький відбувся інформаційно-просвітницький захід на тему “Захист персональних даних під час війни” для посадових осіб північного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги, який провела представниця Правозахисної асоціації FREERIGHTS Ольга Осередчук.

У ньому взяли участь 9 осіб, серед них: начальники відділу, головні юристи та начальник управління.

c97ba210-d0a0-4fc9-a797-4d6e93c72abf

Мета заходу: підвищення уваги посадових осіб північного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги до важливості посилення захисту персональних даних під час війни, розуміння причин та наслідків несанкціонованого використання персональних даних.

442470266_463753656193644_8233926992877605127_n

Ольга Осередчук проінформувала присутніх про загальні положення з захисту персональних даних та порядок здійснення парламентського контролю офісом Уповноваженого ВРУ з прав людини за додержанням вимог ЗУ “Про захист персональних даних”.

Також вона презентувала результати дослідження FREERIGHTS, здійсненого у рамках проєкту «Документування воєнних злочинів вчинених РФ»: «Захист персональних даних під час війни». У ньому розкриваються злочинні технології збору інформації про населення, критичну інфраструктуру та показано наслідки їхнього використання проти українського народу.

Наприкінці заходу присутнім було надано алгоритм «Дорожня карта для організації захисту персональних даних» та корисні посилання з даної тематики, з якими можна ознайомитися на сайті організації «Фрірайтс» за посиланням: https://umdpl.info/library/

Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди USAID, Уряду США. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоровʼя та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Поділитися

Інші новини