Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Запрошуємо представників благодійних/ громадських організацій долучитися до онлайн-обговорення

Запрошуємо представників благодійних/ громадських організацій долучитися до онлайн-обговорення щодо проблематики захисту персональних даних в діяльності гуманітарних організацій, яке відбудеться 27 грудня о 12:00 годині. 

Правозахисна асоціація FREERIGHTS (донедавна – Асоціація УМДПЛ) з початку повномасштабної війни досліджує стан дотримання гуманітарними організаціями і місіями національних і міжнародних стандартів у сфері захисту персональних даних, аналізує практики роботи із персональними цими організаціями, а також потенційні ризики політик і практик в їх роботі.

На основі досліджень акцентуються проблемні питання і формуються відповідні рекомендації для їх усунення. Що має бути зроблено для посилення захисту даних в умовах війни для міжнародних, іноземних та українських організацій, а також інших стейкхолдерів, які впливають на захист та передачу персональних даних при наданні гуманітарної допомоги відповідними організаціями (як-от держава, органи місцевого самоврядування, особи, які отримують допомогу тощо).

Під час зустрічі ми плануємо обговорити проблемні питання, із якими стикаються представники гуманітарних організацій, які відповідають за обробку персональних даних, а також спробуємо допомогти їх вирішити.

Крім того, на зустрічі буде представлено аналітичний матеріал “Симфонії захисту персональних даних: на сцені гуманітарні організації”, який допоможе уникнути багатьох помилок у сфері обробки даних та спрямує цей процес до міжнародних стандартів.
Попередньо ознайомитися із дослідженням можна за посиланням: https://bit.ly/3QQ7UfX

Для участі в обговоренні заповніть, будь ласка, реєстраційну форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8VMKQZ96S93DODAhAoX8qv3h6sg82pKSzTI5Nxp8PKTIjTw/viewform

Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Поділитися

Інші новини