Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Житомирські студенти вчилися контролювати міліцію

137006609823 травня у Житомирському державному університеті ім. Івана Франка пройшла ще одна лекція з протидії міліцейському свавіллю в рамках освітньої стратегії Асоціації УМДПЛ. Перед двадцятьма студентами вишу виступив активіст кампанії «Міліція під контролем» Олексій Котвицький.

Цього разу мова знову йшла про межі повноважень працівників міліції, про те, що можуть, а що не вправі робити міліціонери під час несення служби. Як завжди легке здивування в учасників викликала «новина» про те, що повноваження людей у міліцейській формі дуже обмежені і, перевищуючі їх, міліціонер стає правопорушником або, навіть, злочинцем.

Як часто буває під час подібних заходів, учасники багато розповідали про сумний досвід спілкування з правоохоронцями – власний, або свої знайомих. Під час лекції учасники розглянули як психологічні, так і правові аспекти спілкування з представниками правоохоронних органів та отримали прості рекомендації з оскарження незаконних дій міліціонерів.

Лекція була проведена в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

 

Поділитися

Інші новини