Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Зупинимо стигму та дискримінацію секс-працівників разом!

З 2-го по 11-те липня 2020 року п’ятдесят тренерів з різних куточків України пройшли навчання на тренінгу для тренерів (ТоТ) «Зниження рівня стигми та дискримінації стосовно секс-працівників з боку представників правоохоронних органів на національному та регіональному рівнях». Заходи проводились благодійною організацією «ЛЕГАЛАЙФ-УКРАЇНА» спільно з Асоціацією УМДПЛ.Початок

Особливу увагу під час ТоТ було приділено вирішенню практичних завдань – ситуацій, з якими стикаються правоохоронці під час комунікації з секс-працівниками. Надалі, під час проведенню тренінгів в регіонах ці практичні завдання будуть обговорюватись в групах з правоохоронцями та опрацьовуватимуться правильні алгоритми поведінки.

Опитування, яке проводилось в минулому році, засвідчило, що лише 22% поліцейських обізнані про статистику поширення ВІЛ в Україні. Тому під час ТоТ було детально обговорено які існують сервіси для ключових груп, як цю інформацію потрібно презентувати правоохоронцям.

Загальне фото

 

Основна мета проведення тренінгів в регіонах — зниження рівня стигми та дискримінації щодо секс-працівників з боку працівників органів правопорядку. В сформовані тренерські команди по регіонах будуть залучені як правозахисників, так і секс-працівники. Це надзвичайно важливо, адже саме секс-працівники зможуть навести реальні ситуації, які трапляються в житті та детально розібрати випадки, коли їх права були порушені.

Результати від проведених заходів з працівниками органів правопорядку планується презентувати вже в грудні 2020 року.

#стоп_стигмі_та_дискримінації

Тренінги було проведено за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в рамках Проекту, що впроваджується  БО «100% ЖИТТЯ»

 

Поділитися

Інші новини