Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Співпраця Асоціації УМДПЛ та Міністерства юстиції України триває

6 листопада фахівці Асоціації УМДПЛ зустрілись із заступником Міністра юстиції України Олександром Банчуком.

Зліва направо — Вадим Пивоваров, Олександр Банчук, Михайло Каменєв, Степан Золотар.
Зліва направо — Вадим Пивоваров, Олександр Банчук, Михайло Каменєв, Степан Золотар.

Під час зустрічі, у якій взяли участь виконавчий директор Асоціації УМДПЛ Вадим Пивоваров, експерт Михайло Каменєв та аналітик Степан Золотар, обговорили важливі питання реформ, що відбуваються в Україні.

Зокрема приділили увагу запуску з 1 січня 2020 року інституту кримінальних проступків та результатам проведеного Асоціацією УМДПЛ дослідження систем відеоспостереження за публічним порядком.

Експерти Асоціації УМДПЛ і раніше співпрацювали з Олександром Банчуком у рамках спільних проєктів та у експертній групі “Реформа органів правопорядку” Реанімаційного пакету реформ.

“Поява вихідців з громадського сектору на таких високих державних посадах дає додатковий шанс правозахисникам та експертам бути почутими. Ми сподіваємось, що Міністерство юстиції України відіграватиме значну роль у реформі та лібералізації кримінальної юстиції, а також гарантуванні прав людини”, — зазначив за підсумками зустрічі виконавчий директор Асоціації Вадим Пивоваров.

Під час зустрічі були також обговорені питання удосконалення законодавства щодо громадських об’єднань, імплементації рекомендацій Ради Європи та Європейського суду з прав людини у національному законодавстві та інші. 

Як ми вже повідомляли, у вересні експерти Асоціації УМДПЛ провели робочу зустріч із заступницею Міністра юстиції України Валерією Коломієць.

Поділитися

Інші новини