Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Як організувати роботу у сфері захисту персональних даних відповідно до законодавства – створено дорожню карту

Воєнний час виявив слабкі місця в роботі органів місцевого самоврядування (ОМС), в яких і до початку російського вторгнення в Україну була низка проблем, пов’язаних із організацією роботи по захисту персональних даних. 

Чималі обсяги інформації доводиться обробляти виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, працюючи з питаннями житлово-комунального господарства, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, оборони, бюджету, забезпечення правопорядку та ін. Все це – великі бази персональних даних, на які “полюють” окупанти. Тому неналежне відношення до зібраної інформації ставить під питання життя та безпеку українських громадян.

roadmap_titleДля зменшення рівня порушень з боку ОМС та підвищення компетентностей працівників у сфері захисту персональних даних, наша організація розробила посібник
“Захист персональних даних в органах місцевого самоврядування: стандарти і кроки впровадження”.
Це своєрідний путівник для допомоги в організації роботи у сфері захисту персональних даних відповідно до вимог законодавства.

Така дорожня карта містить покроковий список дій для забезпечення належного використання та зберігання персональних даних, включаючи теоретичний та практичний матеріал.

Зміст цього документа можна використовувати для проведення навчальних та інших просвітницьких заходів.

Ознайомитися та завантажити посібник можна за посиланням:
https://umdpl.info/library/zahyst-personalnyh-danyh-v-organah-mistsevogo-samovryaduvannya-standarty-i-kroky-vprovadzhennya/

Посібник підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” та Європейського Союзу в рамках гуманітарної ініціативи “Людяність і взаємодопомога”. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжна- родного фонду “Відродження” та Європейського Союзу”.



Поділитися

Інші новини