Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

«Поліція в об’єктиві»: розпочався Всеукраїнський флешмоб зі збору доказів про роботу поліції (ВІДЕО)

Інтернет-альманах «Антидот» спільно з Асоціацією УМДПЛ запрошують активістів з різних куточків України знімати відео візитів до відділків поліції. Черкаси вже оприлюднили своє відео та передали естафету Києву.

У січні цього року регіональні монітори кампанії «Поліція під контролем» зафіксували випадки, що свідчать про труднощі зйомки у приміщеннях поліцейських відділків та самих поліцейських. За фіксацію роботи відділку поліції у Тернополі навіть затримали Володимира Шевченка, монітора Асоціації УМДПЛ та голову правління «Тернопільська Правозахисна Група».

На підтримку колег Володимир Батчаєв, редактор Інтернет-альманаха «Антидот», розпочав відеофлешмоб «Поліція в об’єктиві». Флешмоб спрямований звернути увагу на те, що будь-який громадянин має право взяти їх «під відеоприціл» без жодних спеціальних дозволів.

батчаєв

Щоб долучитися до флешмобу, вам необхідно:

  1.       Зняти відеосюжет про візит до конкретного відділку поліції (орієнтовний сценарій – тут. Особливих технічних чи сценарних вимог до відео немає)
  2.       Передати наприкінці відео естафету вашим знайомим з іншого міста, вказавши слоган флешмобу

Важливо: У матеріалах на тему флешмобу варто використовувати такі хештеги: #copwatchUkraine #відеодоказ,  а також слоган «Словами без відео нічого не доведеш. До кінця».

Під час зйомок відео ви фактично збираєте відеодокази роботи поліції, що посприяє ефективному громадському контролю роботи правоохоронців вашого міста чи селища.

Відео з усієї України будуть викладені на Youtube-каналі «Альманах Антидот», а також Моніторингової кампанії «Поліція під контролем» – UMDPL police.

У стартовому відео флешмобу «Поліція в об’єктиві» Володимир Батчаєв відвідує відділок річкової патрульної поліції у Черкасах на вулиці Портова, 6. На відміну від досвіду 2012 року, на територію об’єкту його не пустили. Детальніше можна переглянути у відео:

Черкаси передали естафету Києву. Відео з візиту Київського відділку поліції:

В об’єктиві Харкова – приміщення адміністративної зони № 1 за адресою: вул. Ромен Роллана, 13. Детальніше – тут.

Зйомки чергового відео відбувалися у приміщенні Хаджибеївського відділення поліції Суворівського відділку поліції в Одесі за адресою: вул. Чорноморського Козацтва, 31. Детальніше – тут.

До Всеукраїнського флешмобу «Поліція в об’єктиві» зі збору доказів про роботу поліції приєднались активісти з ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив». В об’єктиві – 4-й територіальний відділ поліції Шевченківського головного управління МВС України за адресою: вул. Прорізна, 12. Детальніше – тут.

Після серії тренінгів «Громадський моніторинг правоохоронних органів: «Оцінюємо відкритість» монітори Асоціації УМДПЛ продовжують спостерігати за роботою відділів поліції. У рамках Всеукраїнського флешмобу «Поліція в об’єктиві» активісти зняли на відео свій візит до Павлоградського міського відділу ГУМВС України в Дніпропетровській області. Детальніше – тут.

А як у вашій області поліцейський відреагує на відеокамеру? Надсилайте ваші відеосюжети.

Контактна особа – Валерія Омельченко, PR-менеджер Асоціації УМДПЛ, vlv.omelchenko@gmail.com, Facebook-сторінка Асоціації УМДПЛ.

Довідково

Моніторингова кампанія «Поліція під контролем» передбачає проведення системного моніторингу роботи поліції, розвиток всеукраїнської мережі моніторів, впровадження у систему МВС та Національної поліції результатів моніторингів з метою запровадити нові стандарти дотримання прав людини при взаємодії з правоохоронними органами, а також підвищити рівень громадського контролю за діяльністю поліції.

Інтернет-альманах «Антидот» – це правозахисний проект, спрямований на висвітлення проблем у діяльності органів із забезпечення права України. Сайт antydot.info cтворений як альтернативне джерело актуальної інформації про роботу поліції, суду, прокуратури, СБУ, пенітенціарної та міграційної служби, антикорупційних структур.

Матеріали за темою:

«Поліція в об’єктиві»: Харків прийняв естафету в рамках Всеукраїнського флешмобу (ВІДЕО)

«Поліція в об’єктиві»: завдання зняти поліцію в Одесі виявилось непростим (ВІДЕО)

Фундація Регіональних Ініціатив долучилася до флешмобу «Поліція в об’єктиві» (ВІДЕО)

«Поліція в об’єктиві»: громадські монітори зафіксували прогрес у роботі Павлоградського відділу поліції (ВІДЕО)

Поділитися

Інші новини