Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Що варто знати про роботу суду? Розповідає проект «Правопіль»

суд

У проекті «Правопілі» функціонує також і Правопільський суд, де всі охочі можуть більше дізнатися про нормативне регулювання його діяльності та, звісно ж, «зайти в гості» всередину. 

При вході у приміщення суду вас одразу ж очікує пункт пропуску, а далі – інформаційні стенди «зразки заяв», «доступ до публічної інформації» та «список справ, призначених до розгляду». Згодом у коридорах віртуального Правопільського суду можна знайти  кабінети кримінальної, адміністативної та цивільної канцелярій та їхні інформаційні стенди, а також кімнату для ознайомлення з матеріалами справ та зали судових засідань.

Із довідкової інформації на таких стендах відвідувачі знайдуть як самі зразки заяв, які можна сміливо використовувати при зверненні до суду, так і посилання на норми чинного законодавства, що регулюють різні питання у комунікації з судом та функціонуванні самої судової гілки влади.

Віртуальне правове місто «Правопіль» – проект покликаний розповісти, як повинні функціонувати органи державної влади, аби відповідати стандартам дотримання прав людини. За допомогою технології 3D-моделювання у простій формі пояснюється, як працюють відділ поліції, державна міграційна служба, суд, центр надання адміністративних послуг та мерія.

суд 3

💻📲 Тестуйте об’єкт на сайті проекту http://pravopil.umdpl.info та усі зауваження/рекомендації пишіть у коментарях або на нашу скриньку umdpl.association@gmail.com

Зазначимо, що за допомогою технології 3-D моделювання ГО «Асоціація УМДПЛ» спільно з ГО «Real Stories Production» створила віртуальне правове місто «Правопіль».

Проект Інтернет-портал «Правопіль» реалізується Асоціацією УМДПЛ в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст порталу є винятковою відповідальністю Асоціації УМДПЛ та не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Читайте також: 

Що варто знати про міську раду та ЦНАП? Розповідає проект «Правопіль»

Що варто знати про міграційну службу? Розповідає проект «Правопіль»

Що варто знати про поліцію? Розповідає проект «Правопіль»

У «Правополі» уже з’явився новий об’єкт — слідчий ізолятор

Поділитися

Інші новини