Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Як функціонують органи держвлади розкаже віртуальне правове місто ПРАВОПІЛЬ

 

6

Хочете більше дізнатися про те, як функціонують державні органи? Запрошуємо завітати до першого віртуального правового міста в Україні – Правопіль та дізнатися про це.

На сьогодні на порталі «Правопілю» повноцінно доступні три об’єкти – відділ поліції, Державна міграційна служба України та суд. Окрім візуального огляду приміщень цих державних органів, їхнього обладнання та устаткування, на порталі також можна знайти і розпорядок роботи, правила ведення службової документації, а також посиланнями на положення відповідних нормативно-правових актів та іншу потрібну довідкову інформацію.

Фахівці Асоціації УМДПЛ впевнені, що портал «Правопіль» стане універсальним, зручним та завжди актуальним ресурсом знань про те, як мають функціонувати органи влади з дотриманням мінімальних стандартів прав людини. Уже зараз кожен охочий може віртуально прогулятися службовими приміщеннями державних органів та отримати наочну й компетентну інформацію про те, як (відповідно до нині чинного законодавства) має бути організована їхня робота. Проте, це буде не просто прогулянка по службовим приміщенням державних органів, а наочна і компетентна лекція про стандарти дотримання прав людини в їхній діяльності.

За результатами кількох offline-презентацій користувачі порталу гарно відгукуються про можливості «Правопілю» як корисного інформаційно-правового ресурсу із ефектним 3D-моделюванням структури держорганів та зручною подачею потрібної правової інформації. Саме це, кажуть, робить Правопіль таким собі «інформаційно-правовим тренажером» для усіх зацікавлених, хто хоче більше дізнатися про функціонування та законодавчі особливості роботи цих державних органів.

DSC_8022

Зауважимо, що робота над проектом триває та незабаром на порталі також з’являтимуться нові об’єкти органів державної влади, в т.ч. приміщення мерії, Центру надання інформаційних послуг та слідчого ізолятора пенітенціарної служби.

Як користуватися? Порталом можна користуватись за допомогою сучасних гаджетів (електронні планшети, смартфони тощо) всюди, де є доступ до інтернет-мережі, в т.ч. безпосередньо перебуваючи із візитом у державному органі. Нові знання, одержані у «Правопілі», допоможуть вам захистити свої права у реальному житті.

DSC_8049

ЧИМ, В ПЕРШУ ЧЕРГУ, КОРИСНИЙ ЦЕЙ ПРОЕКТ?

Правопіль – інноваційний метод навчання, що матиме велику ефективність та низку очевидних переваг – від можливості використання порталу задля проведення навчання громадських активістів або моніторів Національного превентивного механізму до підготовки  держслужбовців. Отримані у місті Правопіль знання мають допомогти зрозуміти стандарти дотримання прав людини в діяльності правоохоронних структур.

Місто розташоване на Інтернет-порталі «Правопіль». Кожен отримає доступ до універсального, зручного та завжди актуального електронного посібника, як для проведення навчального процесу з питань моніторингу роботи органів влади, так і під час безпосереднього здійснення такого моніторингу.

2

ДЛЯ КОГО?

Ресурси «Правопілю» будуть корисні для:

– активістів громадських організацій, які здійснюють контроль за дотриманням прав і свобод громадян в органах влади;

– учасників Національного превентивного механізму та працівники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, які здійснюють контроль за умовами перебування громадян у місцях несвободи різного типу;

– працівників державних органів влади;

– усіх, хто зацікавлений в отриманні знань про порядок та нормативно-правове забезпечення діяльності органів державної влади.

Важливо! У разі виникнення запитань щодо порталу та наявності пропозицій по його вдосконаленню залишайте відгуки за допомогою форми зворотного зв’язку безпосередньо на порталі та/або за адресою umdpl.association@gmail.com.

DSC_8411

Інтернет-портал «Правопіль» розроблений Асоціацією УМДПЛ спільно зі студією Real Stories Production в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цього повідомлення є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Ілюстрації до матеріалу – скриншоти із порталу «Правопіль» та фото із презентацій «Правопілю» на Форумі активних громадян Integrity & Unity та Фестивалі соціальної реклами Molodiya Festival, які відбувалися в жовтні-листопаді ц.р.

Читайте також: Асоціація УМДПЛ запрошує долучатися до будівництва віртуального міста ПРАВОПІЛЬ

Запрошуємо до міграційної служби «Правопілю» – віртуального правового міста

Презентація «Правопілю» на Форумі активних громадян Integrity & Unity

Поділитися

Інші новини