Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Що варто знати про міграційну службу? Розповідає проект «Правопіль»

Міграційна

У проекті «Правопілі» повноцінно функціонує віртуальна міграційна служба, де всі охочі можуть більше дізнатися про нормативне регулювання її діяльності та «зайти в гості» всередину. 

У вестибюлі міграційної служби на відповідних інформаційних стендах відвідувачі одразу ж можуть знайти користу практичну інформацію: засади функціонування служби, довідкову інформацію про зразки відповідних документів, бланки заяв та інших документів, інформаційні картки адміністративних послуг тощо. 

«Відвідувачі мають право на безоплатне отримання інформації про адміністративні послуги та порядок їх надання», — йдеться в інформаційній довідці на стенді міграційної служби у віртуальному місті «Правопіль». У місцях прийому громадян мають бути  облаштовані відповідні інформаційні стенди з інформацією в обсязі, достатньому для отримання адміністративної послуги без сторонньої допомоги, йдеться у довідці об’єкта у розділі «Інформаційні картки адміністративних послуг». Це ми і бачимо у віртуальній моделі внутрішньої структури відділу Державної міграційної служби.

«Всередині» віртуальної міграційної служби, до речі, також розміщена детальна інформація щодо електронних сервісів Державної міграційної служби, оформлення паспортних документів та щодо особливостей роботи служби з іноземцями та з питань громадянства України, в т.ч. із прямими посиланнями на детальну довідку із сайту ДМС.

Віртуальне правове місто «Правопіль» – проект покликаний розповісти, як повинні функціонувати органи державної влади, аби відповідати стандартам дотримання прав людини. За допомогою технології 3D-моделювання у простій формі пояснюється, як працюють відділ поліції, державна міграційна служба, суд, центр надання адміністративних послуг та мерія.

Міграційна 2

💻📲 Тестуйте об’єкт на сайті проекту http://pravopil.umdpl.info та усі зауваження/рекомендації пишіть у коментарях або на нашу скриньку umdpl.association@gmail.com

Зазначимо, що за допомогою технології 3-D моделювання ГО «Асоціація УМДПЛ» спільно з ГО «Real Stories Production» створила віртуальне правове місто «Правопіль» http://pravopil.umdpl.info.

Проект Інтернет-портал «Правопіль» реалізується Асоціацією УМДПЛ в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст порталу є винятковою відповідальністю Асоціації УМДПЛ та не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Читайте також: 

Що варто знати про поліцію? Розповідає проект «Правопіль» 

У «Правополі» уже з’явився новий об’єкт — слідчий ізолятор

Поділитися

Інші новини