Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Що варто знати про міську раду та ЦНАП? Розповідає проект «Правопіль»

У проекті «Правопілі» повноцінно функціонують також чергові два об’єкти — Правопільська міська рада та Центр надання адміністративних послуг, де всі охочі можуть більше дізнатися про нормативне регулювання їхньої діяльності та, звісно ж, «зайти в гості» всередину. 

Міська рада

Правопільська міська рада, як розумієте створена у віртуальному місті «Правопіль» за базовими принципами, на яких має функціонувати міська рада — орган місцевого самоврядування за нормами відповідного Закону. У переліку приміщень для онлайн-відвідування Правопільської міської ради громадська приймальня (приймальня громадян), кабінет для роботи запитувачів з документами, зала засідань міської ради та санітарно-гігієнічне приміщення для користування маломобільними групами населення. Є на інформаційному стенді перед будівлею міської ради і згадка про Генеральний план міста. 

«Всередині» міської ради міста «Правопіль» облаштовані відповідні інформаційні стенди з інформацією про прийом та графік прийому громадян тощо. Зокрема, відповідно до ст. 5 Закону України «Про доступ до публічної інформації», забезпечення доступу до інформації здійснюється, зокрема, шляхом систематичного та оперативного оприлюднення інформації… на інформаційних стендах. 

При цьому, на одному із таких стендів Правопільська міська рада інформує, що всі муніципальні служби, які надають послуги мешканцям, необхідно розмістити на 1-му поверсі міської ради. А на 2-му та 3-му поверхах будівлі мерії розташовуватимуться інші управління й відділи ради та її виконавчих органів, кабінети міського голови та його заступників. Це дозволить зробити роботу органу місцевого самоврядування більш наближеною до потреб населення.

Міська рада 2

До прикладу, у структурі міської ради функціонує відділ Державного реєстру виборців і якщо варто змінити виборчу адресу вам сюди. Інформаційне повідомлення у Правопільській міській раді розповість про положення відповідного Закону про «Про Державний реєстр виборців». «Особа, яка набула права голосу, або особа, яка має право голосу, однак виявила, що вона не включена до Реєстру, може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України щодо свого включення до Реєстру», – пояснюється в довідці у проекті «Правопіль».

За таким же принципом влаштовано все і в Правопільському Центрі надання адміністративних послуг: в «вестибюлі» розміщено автоматизована система керування чергою, сектори інформування, прийому та обслуговування, куточок для дітей та інформаційні стенди, де можна знайти як витяги з чинного законодавства, так і іншу тематичну корисну інформацію.

ЦНАП

Віртуальне правове місто «Правопіль» – проект покликаний розповісти, як повинні функціонувати органи державної влади, аби відповідати стандартам дотримання прав людини. За допомогою технології 3D-моделювання у простій формі пояснюється, як працюють відділ поліції, державна міграційна служба, суд, центр надання адміністративних послуг та мерія.

💻📲 Тестуйте об’єкти на сайті проекту http://pravopil.umdpl.info та усі зауваження/рекомендації пишіть у коментарях або на нашу скриньку umdpl.association@gmail.com

Зазначимо, що за допомогою технології 3-D моделювання ГО «Асоціація УМДПЛ» спільно з ГО «Real Stories Production» створила віртуальне правове місто «Правопіль».

Проект Інтернет-портал «Правопіль» реалізується Асоціацією УМДПЛ в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст порталу є винятковою відповідальністю Асоціації УМДПЛ та не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Читайте також: 

Що варто знати про міграційну службу? Розповідає проект «Правопіль»

Що варто знати про поліцію? Розповідає проект «Правопіль»

У «Правополі» уже з’явився новий об’єкт — слідчий ізолятор

Поділитися

Інші новини