Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Що варто знати про роботу слідчого ізолятора? Розповідає проект «Правопіль»

сізо

У проекті «Правопілі» функціонує також слідчий ізолятор, із об’єкта якого можна більше дізнатися про нормативне регулювання діяльності та особливості його відвідування. 

На вході до слідчого ізолятора розміщений зовнішній пост, оскільки слідчий ізолятор має певний пропускний режим. В інформаційній довідці тут одразу ж повідомляється, що пропускний режим встановлюється адміністрацією СІЗО і здійснюється відповідно до порядку, визначеного чинним законодавством. 

«Особи, які відвідують СІЗО, пропускаються в СІЗО і випускаються з нього за перепусткою відповідного зразка з одночасним пред’явленням паспорта або іншого документа, що посвідчує особу», – йдеться в інформаційному повідомленні. Поруч також і приміщення для прийому передач та ворота для транспортного КПП (див. ілюстрацію). Порядок одержання ув’язненими та засудженими передач, посилок і бандеролей шукайте одразу ж тут на інформаційному стенді.

сізо 2

До прикладу, чи знали ви, що черговий на КПП повинен суворо дотримуватися вимог пропускного режиму в СІЗО? Він повинен побачити обличчя особи, яка входить до СІЗО (виходить), та уважно перевірити документи, що посвідчують її особу, та документи на право відвідування СІЗО. При цьому, одночасно дозволяється здійснювати пропуск через КПП не більше трьох осіб. Не допускається одночасне перебування у прохідному коридорі осіб, які вхо­­­дять до СІЗО, та осіб, які виходять з нього.

Віртуальне правове місто «Правопіль» – проект покликаний розповісти, як повинні функціонувати органи державної влади, аби відповідати стандартам дотримання прав людини. За допомогою технології 3D-моделювання у простій формі пояснюється, як працюють відділ поліції, державна міграційна служба, суд, центр надання адміністративних послуг та мерія.

💻📲 Тестуйте об’єкт на сайті проекту http://pravopil.umdpl.info та усі зауваження/рекомендації пишіть у коментарях або на нашу скриньку umdpl.association@gmail.com

Зазначимо, що за допомогою технології 3-D моделювання ГО «Асоціація УМДПЛ» спільно з ГО «Real Stories Production» створила віртуальне правове місто «Правопіль».

Проект Інтернет-портал «Правопіль» реалізується Асоціацією УМДПЛ в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст порталу є винятковою відповідальністю Асоціації УМДПЛ та не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Читайте також: 

Що варто знати про роботу суду? Розповідає проект «Правопіль»

Що варто знати про міську раду та ЦНАП? Розповідає проект «Правопіль»

Що варто знати про міграційну службу? Розповідає проект «Правопіль»

Що варто знати про поліцію? Розповідає проект «Правопіль» 

Поділитися

Інші новини