Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В Черкасах проводилося парламентсько-громадське розслідування

1395052000

З 11 по 15 березня 2014 року в Черкасах працювала група представників Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, яка, за дорученням українського Омбудсмена, здійснює розслідування фактів порушення прав громадян під час подій, які відбувалися в місті Черкаси 23- 27 січня 2014 року. До складу групи увійшли керівник відділу спеціальних проваджень Секретаріату Сергій Швець, співробітники відділу Євген Прусов та Олександр Бондаренко, регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області, член Асоціації УМДПЛ Володимир Батчаєв.

З метою повного й об’єктивного з’ясування всіх обставин, які призвели до резонансних порушень прав громадян з боку працівників правоохоронних органів в Черкасах під час акцій протесту, групою були відвідані Соснівський РВ УМВС України в Черкаській області, батальйон патрульної служби, ізолятор тимчасового тримання, а також 3-я Черкаська міська лікарня та прокуратури міста Черкаси й Черкаської області. У зазначених органах і підрозділах проведені зустрічі з їх керівниками, витребувані та вивчені відповідні службові документи, отримані необхідні пояснення від посадових осіб.

Значна увага приділялася опитуванню громадян, які постраждали внаслідок незаконних дій правоохоронців. Слід зазначити, що захід здійснювався у рамках спільного парламентсько-громадського розслідування, а отже до його проведення приєдналися представники громадських організацій міста Черкаси (ГО «Альянс ромен Черкащини», місцевих осередків КВУ та Асоціації УМДПЛ) і саме за їх допомогою проводилося з’ясування адрес проживання потерпілих та їх запрошення на співбесіди.

 

Поділитися

Інші новини