Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Асоціація УМДПЛ провела черговий тренінг з моніторингу міліції в Києві

1363702508Асоціація УМДПЛ продовжує проведення тренінгів по громадському моніторингу діяльності працівників органів внутрішніх справ України. Черговий тренінг відбувся 15-17 березня 2013 року в Києві та зібрав учасників з різних регіонів України. До участі були запрошені активісти громадських організацій та інші зацікавлені особи. Однак організатори зізнаються, що одним з головних критеріїв участі є мотивація людини, а не її належність до певної організації чи попередня діяльність. Тренінг проходив за фінансової підтримки Національного Фонду Підтримки Демократії (NED), США та організаційної допомоги Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

За словами організаторів, з кожним тренінгом освітнього матеріалу стає все більше, адже кожного разу враховується досвід проведених раніше моніторингових кампаній, громадських розслідувань, аналіз оновлень законодавства тощо. Експерти Асоціації УМДПЛ прагнуть якомога глибше висвітлювати проблеми, з якими можна зустрітися під час моніторингу діяльності міліції. Кожен учасник невдовзі приєднається до всеукраїнської мережі волонтерів кампанії «Міліції під контролем». Усі монітори мають спільний простір для спілкування, оперативного реагування на проблеми з якими вони зустрічаються, та надання фахової допомоги по фактам порушень з боку правоохоронних органів. Таким чином моніторинг виконує як превентивну функцію, так і сприяє захисту і відновленню порушених прав людини працівниками міліції.

Окрім лекцій, інтерактивних бесід з моделюванням ситуації та пошуком її вирішення, учасники обов’язково виконують практичне завдання, яке передбачає моніторинг патрульної служби та чергових частин міліції. Варто зазначити, що практичне завдання учасники тренінгу здійснюють самостійно, озброївшись посібниками, в яких детально пояснюються вимоги до діяльності різних служб та підрозділів міліції.

Тренінг в Києві став вже десятим базовим тренінгом Асоціації УМДПЛ з моніторингу. Кожен охочий має можливість потрапити на один з наступних тренінгів, для цього варто слідкувати за оновленнями на сайті http://umdpl.info/.

Поділитися

Інші новини