Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Міліція під контролем буде служити народові

      Наприкінці року в ряді районних центрів Херсонської області відбулись круглі столи, присвячені тематиці розвитку громадянського контролю за міліцією.

     Модератором заходів, організованих в рамках проекту «Дотримання прав людини – через запровадження системи громадського контролю за діяльністю правоохоронних органів в Херсонській області», що реалізовує Херсонський обласний центр «Успішна жінка» (за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження») виступила Наталія Козаренко – керівник громадської приймальні Херсонського обласного фонду милосердя і здоров’я, член правління Асоціації українських моніторів дотримання прав людини.

      В роботі круглих столів прийняли участь громадські активісти, представники міліції, Державної пенітенціарної служби, виконавчої влади, депутати місцевих рад районних центрів Чаплинка, Каховка та Нова Каховка, інших населених пунктів Херсонщини.

     Наталія Козаренко, що має чималу практику правозахисної діяльності, а також досвід роботи на посаді помічника міністра МВС з прав людини, надала загальну інформацію щодо механізмів захисту прав людини, зробила презентацію з моніторингу прав людини як одного з ефективних методів громадського контролю. В ході жвавого обговорення експерт поділилася навичками виявлення порушень прав людини з боку працівників органів внутрішніх справ за допомогою спеціально розроблених Асоціацією УМДПЛ алгоритмів громадського моніторингу, роздала відповідні пам’ятки та брошури, дала відповіді на запитання.

      Учасники круглих столів порівняли ситуацію з дотриманням прав людини працівниками міліції у минулі роки та на сьогоднішній день, та дійшли до переконання, що, тільки за умови організації дієвого громадського моніторингу, вітчизняна міліція буде здатна дійсно служити народові. Багато хто з громадських активістів висловили гаряче бажання брати участь у кампаніях «Міліція під контролем», що регулярно організовуються АУМДПЛ.

      Нагадаємо, що віднедавна на Херсонщині відновлено діяльність мобільної групи з моніторингу дотримання прав людини в міліції.

 


Поділитися

Інші новини