Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Регіональний координатор Уповноваженого ВР України з прав людини в Черкаській області спільно з прокурором відвідав Черкаський СІЗО

     Прокурор прокуратури Черкаської області Юрій Шендрик та регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Черкаській області, член правління Асоціації УМДПЛ Володимир Батчаєв спільно відвідали слідчий ізолятор у місті Черкаси з метою перевірки стану дотримання прав осіб, які перебувають в установі.

     Подібний захід в Черкаській області проводився вперше, як один з етапів налагодження взаємодії органів прокуратури з правозахисниками.

     Під час візиту до СІЗО вивчалися умови утримування громадян в камерах, забезпеченість ув’язнених постільними речами та харчуванням, можливість отримання ними медичних допомоги та здійснення прогулянок на свідому повітрі, аналізувалась проведена адміністрацією установи робота по поліпшенню умов тримання контингенту тощо.

     Першочергова увага приділялася відвідуванню камер для жінок та неповнолітніх, приміщень для приготування їжі, медичної частини.

     Із громадянами проводилися співбесіди щодо наявності у останніх претензій до персоналу слідчого ізолятора, рівня матеріального забезпечення та створення належних побутових умов. Під час візиту скарг від утримуваних осіб на порушення їх прав не отримано.

       Висновки та пропозиції за результатами перевірки будуть направлені керівництву спецустанови


Поділитися

Інші новини