Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Громадська рада при УМВС – місток між міліцією і громадою

1364538204В Івано-Франківську відбулося засідання установчих зборів Громадської ради при УМВС в області, на якому було затверджено оновлений склад та обрано керівництво цієї організації, обговорено положення про її роботу.

У залі засідань обласного УМВС зібралися представники 16 громадських організацій та засобів масової інформації, котрі подали заявки для участі в діяльності Громадської ради. Вони затвердили оновлений склад ради та обрали її керівництво. Головою Громадської ради при УМВС став керівник Івано-Франківського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органах» Василь Костів, який раніше вже очолював цю громадську організацію. Його заступником обрали головного редактора газети «Голос народу Івано-Франківщини» Віталія Чорненького, секретарем – голову Благодійної організації «Молодіжна адміністрація Івано-Франківської області» Ганну Крисюк, членом президії – голову громадської організації «Голос» Ростислава Гудзінського. Почесним головою Громадської ради обрано начальника УМВС в області генерал-майора міліції Олега Сала, котрого включили до складу президії.

Новообраний керівник Громадської ради Василь Костів подякував делегатам установчих зборів за підтримку: «Громадська рада, образно кажучи, проходить процес перезавантаження. Ми нічого нового сьогодні не придумали, а просто відновлюємо ту роботу, яку здійснювали раніше. Дуже вдячний начальникові УМВС Олегу Салу за те, що йде нам назустріч. Керівництво прикарпатської міліції хоче співпрацювати, вести діалог із громадськістю.

Серед основних завдань нашої організації – залучення широкого кола громадськості для здійснення моніторингу діяльності правоохоронних органів з метою запобігання порушенням прав людини. Тому на часі відновлення роботи мобільних робочих груп, які будуть здійснювати виїзди в міськрайвідділи міліції, спілкуватися з особами, які перебувають в ізоляторах тимчасового тримання.

Плануємо відкрити громадську приймальню, регулярно здійснювати прийом громадян, через засоби масової інформації звертатися до людей і спільно з керівництвом УМВС вирішувати проблемні питання. Наша рада повинна стати своєрідним містком між громадою і міліцією».

На засіданні установчих зборів вирішено відновити діяльність громадських рад при міськрайвідділах внутрішніх справ. За кожним з них буде закріплено члена Громадської ради при УМВС для надання практичної та методичної допомоги. До 15 квітня члени ради мають подати свої пропозиції до плану роботи цієї громадської ради. Зокрема, директор Центру соціологічних досліджень «Голос», кандидат історичних наук, голова циклової комісії суспільних дисциплін Івано-Франківського коледжу фізичного виховання Київського національного університету фізкультури і спорту Борис Хруслов запропонував зосередити увагу на захисті конституційних прав працівників органів внутрішніх справ.

Почесний голова Громадської ради при УМВС Олег Сало сказав, що добрі починання повинні мати логічне завершення: «Головне, аби була конкретна робота. Йдеться про виїзди в міськрайвідділи внутрішніх справ, залучення до роботи з молоддю. В Громадської ради є бажання ще більше працювати в напрямку забезпечення відкритості, прозорості роботи міліції. Ми будемо їй у цьому сприяти».

Поділитися

Інші новини