Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Міліціонери ловлять бандитів і нас захищають!

1367336718Принаймні, тепер у цьому впевнена більшість учнів спеціальної загальноосвітньої школи № 16 міста Сімферополя, в якій 24 квітня відбулися заняття, присвячені правилам взаємодії дітей із співробітниками органів внутрішніх справ. Учасниками цих занять стали 97 школярів 6-10 класів, які з великим інтересом слухали й активно задавали запитання юристу Мережі правових приймалень Криму Олені Луньової.

У ході цих зустрічей учні та вчителі, присутні на заняттях, більше дізналися про повноваження співробітників органів внутрішніх справ, про права дітей, про особливості спілкування з правоохоронцями в різних ситуаціях і про те, як себе вести, якщо права порушуються представниками органів правопорядку. Школярі ставили багато питань, особливо, про комендантську годину, який діє в Сімферополі, і про те, які повноваження співробітників міліції в разі, якщо дитина перебуває на вулиці після 22.00.

Лекції були проведені в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини