Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

5 аналітичних матеріалів про роботу поліції

Експертна група «Поліція під контролем» досліджує практику роботи поліції та її відповідності законодавству в галузі поліцейської діяльності. Результати досліджень експерти доводять до відома  керівництва поліції, а також до вас завдяки підготовці інформації. Підготували добірку аналітики, яка довго не втрачатиме своєї актуальності.

085A0258

1) Борис Малишев, доктор юридичних наук, експерт з прав людини і публічного права, головний експерт групи «Поліція під контролем», розповідає про дорожню поліцію та причину (не)запровадження автофіксації порушення правил дорожнього руху в Україні у матеріалі газети «Вечерние Вести».

Читати…

2) Аналітична стаття, підготовлена Борисем Малишевим, про відповідність стандартам прав людини нової моделі накладення штрафів за порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Читати…

3) Про дійсно «європейські» норми, які були запропоновані у вигляді поправок до проекту Закону «Про Дисцпилінарний статут Нацполіції» (реєстр. №4670), зокрема експертами групи «Поліція під контролем», для видання «Українська правда» написав Олександр Банчук, експерт Центру політико-правових реформ з адміністративно-деліктного права та кримінальної юстиції.

Читати…

4) Аналітик групи Михайло Каменєв розповів про неприпустимість використання поліції в політичних цілях на Громадське радіо

Читати та слухати…

5) Про «кадровий голод» в поліції, а саме про ротацію кадрів, втрату мотивації та систему нарахування грошового забезпечення (зарплати) поліцейського на телеканалі ZIK розмірковував Євген Крапивін, юрист, експерт групи «Поліція під контролем»

Дивитися…

Більше корисних аналітичних матеріалів та науково-практичних видань шукайте на сайті Експертної групи «Поліція під контролем» http://umdpl.info/police-experts.info/  та Facebook-сторінці.

Крім того, є можливість безкоштовно отримати примірник науково-практичного видання «Права людини в діяльності української поліції – 2016», заповнивши онлайн-форму.

Поділитися

Інші новини