Презентовано науково-практичне видання про права людини в діяльності міліції/поліції у 2015 році

07 квітня в приміщенні Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбувся круглий стіл «Права людини і українська міліція – 2015 рік», на якому було презентовано науково-практичне видання про права людини в діяльності міліції/поліції у 2015 році та обговорено проблеми українській міліції, що були актуальними у минулому році.

Асоціація УМДПЛ щороку аналізує та узагальнює стан дотримання прав людини в діяльності української поліції (до 07.11.2015 року — міліції), надаючи цілісну картину порушень прав і свобод людини. Результатом такого аналізу є науково-практичне видання, яке було започатковано у 2008 році.

Цього року над виданням працювали експерти платформи правозахисних організацій – Експертної групи «Поліція під контролем», до якої входять Асоціація УМДПЛ, Центр політико-правових реформ та Експертний центр з прав людини.

У роботі круглого столу взяли участь представники Національної поліції України різних департаментів (Департамент боротьби зі злочинністю, пов’язаною із торгівлею людьми; Головне слідче управління; Управління забезпечення прав людини; Департамент протидії наркозлочинності), автори науково-практичного видання та представники міжнародних організацій (Рада Європи, Консультативна місія Європейського Союзу).

Під час презентації та обговорення цьогорічного видання експерти надали рекомендації для Національної поліції України, які вона має врахувати, здійснюючи реформу правоохоронних органів, що наразі триває.

Захід відбувся за сприяння Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Видання доступне за посиланням.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *