Відбулась робоча зустріч щодо діяльності поліцейських комісій

18 жовтня відбулась робоча зустріч правозахисних організацій щодо діяльності поліцейських комісій, передбачених ст. 51-55 Закону “Про Національну поліцію”. Предметом обговорення став ряд проблем із правовим регулюванням їхньої діяльності та фактичною організацією процесу добору поліцейських, що вперше приймаються на службу в поліцію (патрульні, слідчі, дільничні інспектори). Поліцейські комісії наразі утворені по всій країні та розпочинають свою роботу, тому саме сьогодні має бути вирішений ряд проблем із їхньою діяльностю, адже потім це може суттєво зашкодити правам і свободам людини, забезпечення яких є головним завданням поліції.

В робочій зустрічі взяли участь представники Асоціації УМДПЛ, Центру політико-правових реформ та Експертного центру з прав людини. Також ці організації є засновниками Експертної групи “Поліція під контролем”.

Зазначені вище організації найближчим часом презентують комплексне бачення діяльності комісій та кроки подолання тих проблем, які наявні сьогодні.


Довідка щодо поліцейських комісій:
Відповідно до ст. 51 Закону України “Про Національну поліцію” в органах поліції утворюються постійні поліцейські комісії для забезпечення прозорого добору (конкурсу) та просування по службі поліцейських на підставі об’єктивного оцінювання професійного рівня та особистих якостей кожного поліцейського, відповідності їх посаді, визначення перспективи службового використання.

Конкурс на службу в поліції обов’язково проводиться серед осіб, які вперше приймаються на службу в поліції (ч. 3 ст. 52 Закону), щодо інших категорій – за бажанням керівництва.

Нагадаємо, що Експертна група “Поліція під контролем” раніше публікувала аналіз Наказу №1631 МВС України від 25.12.2015, яким затверджено Порядок діяльності поліцейських комісій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *