РПР закликає відхилити рекомендації зовнішньої конкурсної комісії та запобігти черговим політичним призначенням у Державному бюро розслідувань

18 липня Комісія з проведення конкурсів на заняття керівних посад у Державному бюро розслідувань (так звана зовнішня комісія) затвердила рекомендації щодо призначення 27 осіб на керівні посади у ДБР, незважаючи на те, що серед них є ціла низка осіб, щодо яких є верифіковані відомості про їхню недоброчесність. Також частина вказаних осіб володіє величезними статками, хоча їхній кар’єрний шлях проходив виключно в органах правопорядку.

Зазначені відомості про кандидатів були завчасно передані зовнішній конкурсній комісії низкою громадських організацій. Разом з тим, комісія їх цілковито проігнорувала.

Раніше вже неодноразово зазначалося, що зовнішня конкурсна комісія у своїй діяльності керується виключно політичними домовленостями. Вона не лише ігнорує достовірні відомості щодо кандидатів, але й у жоден спосіб не співпрацює з самим Державним бюро, а також уникає рекомендації та моніторингу своєї діяльності з боку Консультативної місії Європейського Союзу. Крім того, в її складі надалі перебуває низка членів, щодо яких ведеться кримінальне розслідування.

Саме через персональний склад та політичну заангажованість зовнішньої конкурсної комісії  підірвано довіру до Державного бюро розслідувань ще на початку його формування. Рекомендації на призначення, затверджені 18 липня 2018 року, є черговим серйозним ударом по процесу інституційного становлення Державного бюро розслідувань.

Враховуючи вищезазначене, коаліція громадських організацій Реанімаційний Пакет Реформ закликають Романа Трубу, директора Державного бюро розслідувань:

  • не призначати на посади осіб, щодо яких є достовірні відомості про їхню недоброчесність;
  • не затверджувати та не направляти до Комісії з проведення конкурсів на заняття керівних посад в Державному бюро розслідувань кваліфікаційні вимоги щодо решти керівних посад у центральному апараті Бюро, аби запобігти черговим політичним призначенням.

Джерело: Реанімаційний пакет реформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *